Villámgyors pizza
sponsored links
Bevallom, nem az én érdemem, a fuszereslelek.hu-n olvastam, mikor még a régi "helyén" volt. Picit módosítottam az eljáráson, azóta sütõt is váltottam, s most leírom a receptet, hogy ne kelljen linkelgetni - ellenõrzés: forrásmegjelölés megtörtént. Ott a cím valami olyasmi, hogy 99%-os pizza rendelési idõ alatt. Ezt nem tudom megcáfolni, valóban így van!
Villámgyors pizza (Fûszeres Eszternyomán)
35 dkg liszt (szerintem mindegy milyen, nem vacakolok vele sosem)
1 dl tej
1,5 dl meleg víz
1 tk só (ha nem elég sós a só, akkor picit több)
1 kk cukor
2 ek olívaolaj
2 dkg élesztõ
A lisztet tálba mérem, a tejet a vízeel együtt megmelegítem, majd a tálba öntöm, s mehet hozzá a többi hozzávaló - nem kell élesztõt futtatni(!). Egy fakanalat ragadok, amivel alaposan összekeverem, s azzal dagasztom kicsit a tésztát, de nem viszem túlzásba.
Elõmelegítem a sütõt 230 fokra (mert tud ilyet és van külön pizzasütõ funkció, ha nincs légkeverjenek, s legyen jó meleg a sütõ, végsõ esetben csak az utóbbi.
Míg melegszik a sütõ, összevágom a feltétnek szánt dolgokat (sonka, brokkoli, hagyma, paradicsom, paprika, olívabogyó, meg amit találok a hûtõben). A képen látható a Húsvéti maradékokból készült.
A tepsibe sütõpapírt teszek. Bizony ám! Aki ismer, tudja, hogy nem (volt) barátom a sütõpapír, de - ez itt a reklám helye - édesanyám felhívta a figyelmem a Tesco-s márkájúra, s kérem szépen, bevált!
A tésztát a levegõben gyorsan széthúzkodom, vigyázva, hogy ne szakadjon, majd a tepsiben "formára igazítom". Megkenem vagy fokhagymás tejföllel, vagy házi ketchuppal, oregánót hintek rá, majd jöhetnek a feltétek kedvem szerint. 15 perc alatt mesül.
50 perc alatt tokkal vonóval kész a pizza. Próbálják ki, ez valóban megéri!