Villámgyors kifli kelesztés nélkül
sponsored links
Ez a kifli tényleg villámgyorsan kész van, hisz csak összedolgozzuk a hozzávalókat, formázzuk és amíg a sütõ elõmelegszik, a kiflik kelnek. Kb. 40 perc alatt varázsoltam õket az asztalra, tokkal-vonóval.
A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
8 kiflihez
350 gr sima liszt
250 ml tej
1 csomag ( 7 gr) porélesztõ
1 tk. só
1 kk. kristálycukor
25 gr étolaj
A kenéshez:
tej
( nekem pont elfogyott, így tejszínnel kentem le )
Elkészítés:
1. A lisztet elvegyítjük a sóval, a tejet a cukorral meglangyosítjuk, elkeverjük és rászórjuk a porélesztõt. Nem kell felfuttatni, az étolajjal együtt mehet is a liszthez és az egészet kézzel vagy géppel alaposan összedolgozzuk, simára dagasztjuk.
2. A tésztát 2 részre vesszük, kör alakúra nyújtjuk és 4 részre vágjuk. A negyedeket még egy kicsit elvékonyítjuk és a szélesebb felénél szorosan feltekerjük. A csücskét igazítsuk alulra, hogy sütéskor ne pöndörödjön fel. Sütõpapíros tepsire tesszük és lekenjük õket tejjel.
3. A sütõt elõmelegítjük 200 fokra és egy lábas vizet teszünk a sütõ aljába, hogy extra gõzös legyen.
4. Amíg a sütõ melegszik, a kiflik kelnek. Forró sütõben 20 perc alatt készre sütjük õket, ideális esetben ennyi idõ alatt aranybarna lesz a kiflik teteje.