Villámgyors kakaós csiga
sponsored links
Imádom a kakaós csigát! Bár eddig még csak bolti leveles tésztából készítettem (aminél villámgyorsabb már tényleg nem lehetne), gondoltam, ideje ?szintet lépni?. Ez nem kelt tészta, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, tehát nincs vele sok macera, viszont egy nagyon puha, finom tésztát kapunk a benne levõ túrónak köszönhetõen. Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt (nekem fele búza finomliszt, fele fehér rozsliszt volt)
fél dl tej
5 ek olaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
fél cs sütõpor
töltelékhez:
1-2 ek olvasztott vaj
4 púpos ek cukor
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A túrót jó alaposan összetörjük a porcukorral együtt (legegyszerûbb botmixerrel, én csak villát használtam). Közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat is.
Ezután mehet bele a liszt, sütõpor, só keveréke, kézzel jól eldolgozzuk, összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb 5 mm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral, majd kakaóporra.
Szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastagra felvágjuk.
Kissé megigazgatjuk, hogy nagyjából kör alakúak legyenek.
Sütõpapíros tepsin 180 °C-ra elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük (légkeverésesben elég 10-11 perc). Nem kell pirosra sütni!
A Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz!
Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/02/villamgyors-kakaos-csiga.html
Hasonló bejegyzések:
Kakaós és zserbós linzertekercs
Kakaós csiga leveles tésztából
Fahéjas csiga süti ? cinnamon roll cake
Kakaós kalácsgolyók
Kakaós-krémsajtos süti