Villám meggyes

2018-06-13

sponsored links

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 cs. sütõpor
1 db tojás
2,5 dl tej
csipet só
1 kk, õrölt fahéj vagy mézeskalács fûszerkeverék
+ meggy és porcukor
Elkészítés:
A tojást tálba ütjük, hozzászórjuk a cukrot, és egy fakanállal fehéredésig keverjük. Utána mehet hozzá a darált dió, a só, a fûszer és a tej. Habverõvel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a sütõporos lisztet is. Kiséretû sütõpapíros tepsibe kanalazzuk a masszát, majd kicsit a pulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegõ kimenjen belõle. A magozott meggyet elosztjuk a tetején (kine- kinek ízlése diktája, hogy mennyit) és elõmelegített sütõben közepes lángnál megsütjük. Érdemes egy fa pálcikával elvégezni a tûpróbát, akkor látjuk biztosan, átsült-e a tészta. Ha készen van, a tepsibõl emeljük át a sütõpapír széleit megfogva egy deszkára, és hsgyjuk hûlni. Miután levesszük a píprt róla, lehet szeletelni, és porcukorral meghintve kínálni.



A nevét nem csak azért találtam ki ilyennek, mert gyorsan összeállítható, hanem azért is, mert pont ilyen sebességgel fog elfogyni is :-) Ha nagyobb a csapat, érdemes egybõl dupla adagot készíteni belõle.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2018/06/vi...

sponsored links

Keres?s