Villám csigák ? fahéjas-rumosmeggyel (kelesztés nélkül)
sponsored links
Azzal, hogy a kelesztési fázist kihagyjuk, azaz élesztõ helyett sütõport használunk, jelentõsen sok idõt nyerünk. Aztán ott van a túró a tésztában, amitõl igazán finom és könnyû lesz. 15 perc és mehet a sütõbe! Egy pohár tej kíséretében pedig tehetjük is a reggelizõ asztalra. Az ízeknek pedig csupán a képzelet szab határt. Íme néhány fahéjas-rumosmeggyes darab. Esküszöm kiütötte a kakaóst a ringbõl? Ja és ne feledjem már, hogy a liszt egyik fele bio teljeskiõrlésû tönkölybúza. Szuper lett!
Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg cukor
5 ek olaj
1 tk vanília kivonat/aroma
csipet só
1 tk sütõpor
25 dkg liszt
(nálam a fele teljes kiõrlésû tönkölybúza)
0,5 dl tej
Töltet:
5-8 dkg vaj
4 ek porcukor
1,5 ek fahéj
meggy
A túrót a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a vanília kivonatot/aromát, a csipet sót, és a lisztet, amibe a sütõport belekevertük. Összegyúrjuk, a tejjel segítünk, hogy összeálljon a tészta. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, rászitáljuk a fahéjat, majd a porcukrot, végül megpakoljuk meggyel. Utóbbit érdemes botmixerrel kissé darabosra zúzni, hogy könnyebb legyen a csiga feltekerése. Ha kész, a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük. Tekerhetjük a másik oldalról is, akkor nagyobb csigákat kapunk. Éles késsel kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk, amit sütõpapírral bélelt tepsire helyezünk. 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Sütõje válogatja, nekem 20 perc normál sütés és 3 perc légkeverés tette meg a végsõ hatást, át is sült, és kemény se lett a tészta, hanem igazán puha fincsi.) 1 gáztepsinyi adag lesz belõle.
A csiga kakaós változatát megtekintheted ITT. ? Habár ez épp túró hiányában tejföllel készült
És ha még nem tudnád, Facebook-on itt találsz: HahoPihe Konyhája
Legyen szép napotok!
Szilvás lepény fahéjjal, gyömbérrel
Sütõtökös-fetás csiga
Kakaós csiga hipp-hopp
Céklás-kakaós villámsüti
Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg cukor
5 ek olaj
1 tk vanília kivonat/aroma
csipet só
1 tk sütõpor
25 dkg liszt
(nálam a fele teljes kiõrlésû tönkölybúza)
0,5 dl tej
Töltet:
5-8 dkg vaj
4 ek porcukor
1,5 ek fahéj
meggy
A túrót a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a vanília kivonatot/aromát, a csipet sót, és a lisztet, amibe a sütõport belekevertük. Összegyúrjuk, a tejjel segítünk, hogy összeálljon a tészta. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, rászitáljuk a fahéjat, majd a porcukrot, végül megpakoljuk meggyel. Utóbbit érdemes botmixerrel kissé darabosra zúzni, hogy könnyebb legyen a csiga feltekerése. Ha kész, a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük. Tekerhetjük a másik oldalról is, akkor nagyobb csigákat kapunk. Éles késsel kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk, amit sütõpapírral bélelt tepsire helyezünk. 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Sütõje válogatja, nekem 20 perc normál sütés és 3 perc légkeverés tette meg a végsõ hatást, át is sült, és kemény se lett a tészta, hanem igazán puha fincsi.) 1 gáztepsinyi adag lesz belõle.
A csiga kakaós változatát megtekintheted ITT. ? Habár ez épp túró hiányában tejföllel készült
És ha még nem tudnád, Facebook-on itt találsz: HahoPihe Konyhája
Legyen szép napotok!
Hasonló bejegyzések:
Szilvás lepény fahéjjal, gyömbérrel
Sütõtökös-fetás csiga
Kakaós csiga hipp-hopp
Céklás-kakaós villámsüti