VILLÁMGYORS MÁLNAFAGYI FAGYLALTGÉP NÉLKÜL
sponsored links
málnafagyi |
Nagy boldogság, hogy érik a málna és a bokrok hihetetlen mennyiségben ontják ezt a finomságos gyümölcsöt.
A nagy hõségnek köszönhetõen semmi kedvem órákat a konyhában tölteni és forró ételekre még gondolni sem tudok, így mostanában ilyen "villámfagyikon" élünk. 2 perc alatt elkészül, nincs benne semmi ártó adalék, hihetetlenül finom és krémes és még fagyigép sem kell hozzá, csak egy aprító. Kell ennél jobb? Hát nem :)
Nálam került rá kevéske levendulavirág is, mert szeretem a málnához, de ez elhagyható.
A méz helyett folyékony édesítõszer, cukorszirup, vagy agávészirup is használható. A cukor nem jó, mert nem tud feloldódni a fagylaltban.
A nagyobb méretû aprítóba fér el ez a mennyiség, akinek kisebb van, több részletben tudja elkészíteni.
villámgyors málnafagyi (gép nélkül) |
Hozzávalók
30 dkg málna
1 dl tejszín
1,5 dl tejföl
2 e.k. méz vagy több, ízlés szerint
Elkészítés
A málnát fagyaszd le.
A fagyasztott málnát tedd az aprítógépbe, add hozzá az édesítõt, a habtejszínt és a tejfölt.
Pulzálva egynemûsítsd a keveréket, ha kell, keverj rajta egyet. 1 perc alatt elkészül.
Igazán krémes, de ha jobban szeretnéd kicsit szilárdabban, akkor 20 percre tedd be a fagyasztóba. Tovább ne hagyd ott, mert ez a fajta fagylalt kõkeményre fagy.
Érdemes pár szem málnát is belekeverni az elkészült fagyiba.
málnafagylalt |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is