Viktória torta Mary Berry szakácskönyvébõl
sponsored links
A Viktória torta egy igazi angol klasszikus, gondolom sejtitek, hogy Viktória királynõrõl nevezték el. A "nagyonangol " öt órai teához is szívesen fogyasztottak ebbõl a meglepõen egyszerû tortából. Victória spoge cake-nek is nevezik, hisz két vajas piskótalapot ragasztunk össze piros bogyós lekvárral, esetleg tejszínhabbal turbózhatjuk. Tetejére porcukrot szórunk és kész! Mégis fennmaradt ez az ikonikus torta, és egyszerûsége ellenére, meglehetõsen finom! Nem csoda, hogy bekerült Mary Berry: Baking Bible szakácskönyvébe, ami egy újabb gyöngyszem a gyûjteményemben:) Hamarosan errõl a könyvrõl is írok, addig is jöjjön maga a recept!
Hozzávalók 20 cm-es tortához:
225g puha vaj, 225 g cukor, 4 tojás, 225 g sima liszt, 1 csomag sütõpor
A töltelékhez:
4-6 evõkanál eper vagy málna lekvár és porcukor a szóráshoz, a tetejére
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
Tegyük a keverõtálba a vajat és a cukrot, habosítsuk fel. Ezután adjuk hozzá egyenként a tojásokat és szitáljuk bele a ...