Viktória piskótatorta vaníliakrémmel
sponsored links
Ma van a kisfiam névnapja, és annyi volt a kérése, hogy vaníliás süti legyen. Tegnap nagy lendülettel neki is álltam a képviselõfánknak....aztán mégegyszer nekiálltam. Ez van, nem sikerült! Nem tudom, mit ronthattam el. Pedig két "tuti" receptet is kipróbáltam. Az elsõ még finom is lett, de errõl a következõ bejegyzésben...
Ma viszont villantani szerettem volna, és itt jön Rachel Allen, és az õ piskótatortája. A vaníliakrém már saját, hisz ez volt a kritérium:-) Finom lett!
Hozzávalók 6 személyre:
A tortához: 125 g vaj, 175 g kristálycukor, 3 tojás, 175 g simaliszt, 1 tk. sütõpor, 1 ek. tej
A vaníliakrémhez: 1 csomag pudingpor, 1/2 l tej, 3 ek cukor, 2 cs. vaníliás cukor, vaníliakivonat, 50 g vaj
A kenéshez és az öntethez: 3 ek. meggylekvár, 300 g fagyasztott meggy, 1,5 dl brandy vagy cherry brandy aroma, 3 ek. cukor, 1 ek. zselatin
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
Kivajazunk és kilisztezünk két 20 cm átmérõjû tortaformát, az aljára sütõpapírt teszünk.
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a sütõport is hozzászitáljuk. És csak ...