Vikt?ria torta
sponsored links
Aj?nd?k, mellyel meglepem (...) magam magam
Vikt?ria torta, Vikt?ria pisk?ta, Victoria sponge -r?g?ta izgatja a fant?zi?mat. Nem titok, rajong?ja vagyok Mary Berrynek, aki miatt egy?ltal?n megtudtam, hogy l?tezik ilyesmi. Arra gondoltam, hogy b?r soha nem s?t?ttem m?g, de a saj?t sz?linapi tort?mhoz ezt a receptet fogom haszn?lni. De l?ke m?don magyar oldalr?l vettem hozz? a le?r?st, ?gy ut?lag azt gondolom, nem volt j? a toj?s mennyis?ge. Sz?val ink?bb k?vess?tek Maryt!
Hozz?val?k (ahogy jobb):
- 4 toj?s
- 225 g finomliszt
- 225 g porcukor
- 225 g vaj
- 2 tk s?t?por
- 500 g mascarpone
- ?zl?s szerinti mennyis?gben porcukor
- 2 ek 100%-os narancsl?
- 200 ml tejsz?n laz?ra felverve.
A pisk?t?n?l el?sz?r a puha vajat (margarint, h?t milyen id?ket ?l?nk?!) kikeverj?k habosra a porcukorral. Egyenk?nt felt?rj?k a toj?sokat, ?s beledolgozzuk. Csak akkor j?het a k?vetkez?, ha el?z? m?r sz?pen eldolgoz?dott. V?g?l hozz?szit?ljuk a s?t?porral elkevert lisztet ?s laz?n ?sszekeverj?k.
2 tortaform?ba egyenl? ar?nyban sz?tosztjuk.
180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 20-25 perc alatt k?szre s?tj?k, t?pr?b?ig.