VIII. recept Julia Childtól - Quenelles de Volaille - Csirkegaluska sajtos mártással sütve
sponsored links
Kicsit régen vettem elõ Julia Child receptjeit. Sûrû volt az utóbbi idõszak. Hamarosan vigaszképpen egy egész heti adaggal jelentkezem és egy-egy rövid könyvbéli betekintéssel. Ma már sokkal jobban érzem magam és ezért arra gondoltam, hogy mi lenne, ha megünnepelném egy szuper recepttel. A mai könnyû fõétel nagyon ígéretes és finom... Elhatároztam, hogy Julia Child összes könyvét és DVD-jét beszerzem, akár használtan is. Nem lesz kis dolog, mert itthon nehezen lehet hozzájutni ilyesmihez, de most fakanalat fel és irány a konyha :-)
Az alap tészta a quenelleshez/ galuskához és a puffancsokhoz is:
- 1,5 literes lábas
- 2,5 dl víz
- 8,5 dkg vaj (vagy 6 ek. vagy 3/4 része a csomagnak)
- 1 tk. só
- 1/8 tk. bors
- egy csipet szerecsendió
Tegyük fel a vizet, rakjuk bele a vajat és forraljuk fel a fûszerekkel együtt. Addig forrjon lassan, amíg a vaj el nem olvad. Közben mérjük ki a lisztet.
- 14 dkg liszt ...