VIII. recept Julia Childtól - Quenelles de Volaille - Csirkegaluska sajtos mártással sütve

2012-03-28

sponsored links


Kicsit régen vettem elõ Julia Child receptjeit. Sûrû volt az utóbbi idõszak. Hamarosan vigaszképpen egy egész heti adaggal jelentkezem és egy-egy rövid könyvbéli betekintéssel. Ma már sokkal jobban érzem magam és ezért arra gondoltam, hogy mi lenne, ha megünnepelném egy szuper recepttel.  A mai könnyû fõétel nagyon ígéretes és finom... Elhatároztam, hogy Julia Child összes könyvét és DVD-jét beszerzem, akár használtan is. Nem lesz kis dolog, mert itthon nehezen lehet hozzájutni ilyesmihez, de most fakanalat fel és irány a konyha :-)

 Az  alap tészta a quenelleshez/ galuskához és a puffancsokhoz is:

  • 1,5 literes lábas
  • 2,5 dl víz
  • 8,5 dkg vaj (vagy 6 ek. vagy 3/4 része a csomagnak)
  • 1 tk. só
  • 1/8 tk. bors
  • egy csipet szerecsendió
Tegyük fel a vizet, rakjuk bele a vajat és forraljuk fel a fûszerekkel együtt. Addig forrjon lassan, amíg a vaj el nem olvad. Közben mérjük ki a lisztet. 

  • 14 dkg liszt ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/03/viii...

sponsored links

Keres?s