VII. recept Julia Childtól - Potage Parmentier - Póréhagyma vagy vöröshagyma és burgonya leves

2012-02-25

sponsored links



Ismét Julia Child! Ez a recept a könyv legelsõ étele. Egyáltalán nem kell nagy tudás hozzá. Én vöröshagymát használtam. Az eredeti recept címében is felajánlotta Julia Child a két hagyma közötti választási lehetõséget!

Azon töprengtem, hogy jövõ héten a zseniális szakácsnõ méltán híres mártásai közül választok néhányat! De most nézzük, hogy mit ír a könyv. 

A póréhagyma és burgonya  leves illata jó, az íze jó és egyszerû az elkészítése. Ez egy tökéletes alaprecept. Ha változtatunk egy kicsit például sárgarépát, babot, karfiolt, brokkolit vagy valami mást adunk hozzá, akkor is finom lesz. Kedvetekre variálhatjátok!  

Kb 3-4 literes edény vagy kukta
45 dkg meghámozott burgonya csíkokra vágva vagy felszeletelve ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/02/vii-...

sponsored links

Keres?s