Vigyázat, mert nehéz lesz abbahagyni?
sponsored links
30 perces édes valóság? Nagyon finom, tartós keksz sütemény a mindennapokhoz. Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára, és egészségesen ? gluténmentesen ? is el lehet készíteni, egy kis csavarral, így bûntudat nélkül bármikor fogyaszthatjuk.
Rusztikus csokoládés ? smarties kekszek
Hozzávalók:
15 dkg kókuszzsír vagy olvasztott vaj
5 dkg kókuszcukor vagy porcukor
? kk szódabikarbóna
18 dkg mantler gluténmentes liszt vagy finomliszt
1 pici csipet só
20 dkg 85% csokoládé durvára darálva/vágva vagy smartis-grillázs-csokoládé vegyesen/vagy színes cukorkával bevont napraforgó mag és csokoládé keveréke
Elkészítése:
Olvasszuk fel a kókuszzsírt/vajat és adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük félre, hogy lehûljön.
Közben a hûtõbõl kivett csokit és a grillázst tegyük egy aprító gépbe és daráljuk durvára, vagy éles késsel vágjuk durvább darabokra.
A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, és hozzáadjuk a teljesen kihûlt, de még folyós cukros vajat, és Smarties cukorkákat és összegyúrjuk.
Tegyük a hûtõbe kb. 10-15 percre.
Mikor kivesszük, egy tömörebb tésztánk lesz, olyan mintha gyurma állagú lenne.
A sütõt melegítsük elõ, a keksz masszából gyúrjunk apró gombócokat, helyezzük sütõpapírral kibélelt tepsire, egy kicsit nagyobb távolságra egymástól, mert sülés közben szét fognak terülni.
Vizes kézzel lapítsuk le õket korongokká, majd toljuk a sütõbe, és nagyjából 8-14 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a keksz széle barnulni kezd.
A sütõpapíron hagyjuk kihûlni, mert csak ha kihûltek, akkor keményednek meg, porcukorral meghintve kínáljuk.
Végül egy zárható fémdobozba rakhatjuk, sokáig eláll, ha aznap nem fogy el, de általában, ritkán marad másnapra.
Jó étvágyat!
Klarissza
Rusztikus csokoládés ? smarties kekszek
Hozzávalók:
15 dkg kókuszzsír vagy olvasztott vaj
5 dkg kókuszcukor vagy porcukor
? kk szódabikarbóna
18 dkg mantler gluténmentes liszt vagy finomliszt
1 pici csipet só
20 dkg 85% csokoládé durvára darálva/vágva vagy smartis-grillázs-csokoládé vegyesen/vagy színes cukorkával bevont napraforgó mag és csokoládé keveréke
Elkészítése:
Olvasszuk fel a kókuszzsírt/vajat és adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük félre, hogy lehûljön.
Közben a hûtõbõl kivett csokit és a grillázst tegyük egy aprító gépbe és daráljuk durvára, vagy éles késsel vágjuk durvább darabokra.
A hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, és hozzáadjuk a teljesen kihûlt, de még folyós cukros vajat, és Smarties cukorkákat és összegyúrjuk.
Tegyük a hûtõbe kb. 10-15 percre.
Mikor kivesszük, egy tömörebb tésztánk lesz, olyan mintha gyurma állagú lenne.
A sütõt melegítsük elõ, a keksz masszából gyúrjunk apró gombócokat, helyezzük sütõpapírral kibélelt tepsire, egy kicsit nagyobb távolságra egymástól, mert sülés közben szét fognak terülni.
Vizes kézzel lapítsuk le õket korongokká, majd toljuk a sütõbe, és nagyjából 8-14 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a keksz széle barnulni kezd.
A sütõpapíron hagyjuk kihûlni, mert csak ha kihûltek, akkor keményednek meg, porcukorral meghintve kínáljuk.
Végül egy zárható fémdobozba rakhatjuk, sokáig eláll, ha aznap nem fogy el, de általában, ritkán marad másnapra.
Jó étvágyat!
Klarissza