Vietnámi paradicsomos tofukockák
sponsored links
Ezzel a recepttel még tavasszal futottam össze, és már akkor elhatároztam, hogy paradicsomszezon idején mindenképp ki fogom próbálni. Azóta már többször is elkészítettem, finomítottam rajta, úgyhogy mostmár elmondhatom, hogy ez az étel is a nagy kedvenceim sorába tartozik.
A tofuról mindenképp annyit - tudom, hogy nem egy slágertermék Magyarországon, így jó tofuért menni kell, azaz nincs minden sarkon - hogy nagyon fontos a minõség. A gumis, kemény tofuval még a legjobb recept sem tud csodát tenni. Az én favoritom a House Premium tofu (ami Amerikában készült japán tofu), és ehhez az ételhez a firm, azaz a kemény verzióját használom.
2 személyre
25 dkg firm tofu
1 dl olaj
3 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma
2 cm-es friss gyömbér
fél chili (mint lehetséges opció, nem mindig teszek bele)
45 dkg paradicsom
1 ek szójaszósz ...