Vietnam konyhamûvészete és a nước mắm

2011-11-28

sponsored links

Szerintem egy szakácskönyvrõl akkor lehet igazán véleményt formálni, amikor már kipróbáltuk, azaz megfõztünk ételeket belõle. Másik ilyen bölcsességem, hogy ha egy jó receptet megfõztünk belõle, akkor már nem hiába vettük meg a szakácskönyvet.

2010 õszén már nagyon vártam a beharangozott Karácsonyi könyvek közül a Vietnam konyhamûvészetét bemutató kötetet. Vietnam, azon országok közé tartozik, ahová akárhányszor eljutunk, és minél többet tartózkodunk ott, utána annál jobban visszavágyunk. Valamilyen varázslat, vonz vissza, az ország lelkülete, hangulata, mindenféle utazási, éghajlati és higiéniai hiányosságok, és nehézségek ellenére.

Amikor kézbe vettem a kötetet, és ahogy lapoztam elõszörre eluralkodott rajtam a csalódás érzése. Mert a gyönyörû képek, mintha egy filmgyárban készültek volna - szerintem túlságosan letisztultak nem tükrözi az ottani életteli nyüzsgõ világot. Az ételfotók nyugatias hangulatúak, és mégis kommersz jelleget hordoznak. Egyik oldalról nagyszerû, hogy a könyv receptjeihez az alapanyagokat akár itt Magyarországon is be tudjuk szerezni, és így meg tudjuk fõzni, a másik oldalról ezáltal- az ételek, sokat veszítenek ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/11/28/viet...

sponsored links

Keres?s