Viceházmester és a zsíros deszka

2012-05-05

sponsored links


Gyerekkoromban nem szerettem a zsíroskenyeret. Ennek igazából két oka volt: 1. nem szerettem a zsírt 2. nem szerettem a hagymát. Nos, ma már egyikkel sincs problémám, sõt. Egy jó kis zsíroskenyér néha a legjobb ínyencfalat.
Emlékszem, mikor egyszer a Balatonon paprikás krumplit fõztünk, ott sercegett egy kiló hagyma a bográcsban a zsírban, a friss kenyér meg az asztalon. Nem bírtuk megállni, jól belakmároztunk zsíroskenyérbõl hagymával.
Itthon nem szoktam készíteni, zsírt nem is használok a fõzéshez, így csak néha, mikor anyósomtól kapunk kacsazsírt vagy libazsírt, akkor kerül az asztalra.
Ennek ellenére nyáron gyakran kerül a tányérunkra. Ennek oka, hogy hatalmas szerencsénkre a lakásunkhoz közel van az egyik legjobb zsíroskenyerezõ Budapesten (bár, nagy reprezentatív mintával, való igaz, hogy nem rendelkezem), méghozzá az általunk Villamosnak hívott Wagon nevezetû hely. Fáradt nap után nincs is jobb, mint kisétálni a Ligetbe, rendelni egy viceházmestert és egy - ahogy õk hívják - zsíros deszkát. Aki arra jár, próbálja ki! :)

A recept egy kicsit más irányzatot fog követni, ellenben finom és gyorsan elkészíthetõ. Ráadásul gyorsan leírható a recept is, mert sietek. :)

Tárkonyos tejszínben sült afrikai harcsa spárgával (2 fõre) ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2012/05/vicehazm...

sponsored links

Keres?s