Vicces, de finom... - Morzsa és ropogós a Momofukuból
sponsored links
Már vagy egy fél éve próbálok összebarátkozni Christina Tosinak, a legendás New York-i Momofuku Milk Bar cukrászának a könyvével. Nézegetem jobbról-balról, olvasom a recepteket, de se a képek, se a receptek nem eléggé meggyõzõek. Ritkán fordul elõ velem, hogy veszek egy könyvet, de semmit sincs kedvem kipróbálni belõle. Valahogy ez már nekem is túl amerikai volt.
Közben meg persze szellemes is, tele van jó ötletekkel, jó alapokkal, és el tudom képzelni, hogy ott, élõben a Milk Barban összeáll a dolog egy látványos egésszé. De hogy õk macaront nem akadnak a cereal milk panna cottájukhoz, az tuti (én sem tudom, minek tettem rá, nem passzol, de ha már van itthon...).
Furik a könyvben a receptek, nem is nagyon hittem benne, hogy mûködhetnek, de a végén tényleg minden egész jól sikerült. A tejporos, pirított corn flakes tényleg ultraropogós; a panna cotta tényleg a szájban olvad, állaga ötös; a chocolate crumb hú de jó kakaós; a keksz jól is néz ki, és durván intenzív ízû.
Az alábbi chocolate crumb és corn flakes crunch rengeteg dologra használható. Fagyi tetejére mindkettõ izgalmas, a csokisat belesütheted a kedvenc kekszedbe, hogy legyen benne meglepetés; a kukoricapelyhes pedig bármilyen gyümölcskrémet kilendít az unalomból.
Kukoricapelyhes ropogós ...