Vianoèná kapustnica - Szlovák karácsonyi káposztaleves

2017-12-19

sponsored links









Nemrégiben elkezdtem jobban tanulmányozni a felvidéki konyhát. Mégiscsak úgy illik, hogy e tájék ételeit (is) jobban megismerjem. :) Mit is mondhatnék... Ezeket a finomságokat nekem találták ki! :D
El is határoztam, hogy elkészítek egy ünnepi menüt felvidéki ételekbõl. Elsõként ezt a levest, ami egy igazán gazdag fogás. Még akár egytálételként is megállja a helyét. :)










Hozzávalók 6-8 személyre:
10 dkg füstölt, húsos szalonna
15 dkg füstölt hús
10 dkg füstölt kolbász
40 dkg sertéstarja
1 vöröshagyma
20 dkg gomba
30 dkg savanyú káposzta
10 dkg aszalt szilva
2 babérlevél

bors
majoránna

A tálaláshoz:
tejföl
friss kenyér


  1. Egy nagyobb fazékban zsírjára sütjük a kockákra vágott szalonnát. Rátesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre dinszteljük. 
  2. Hozzáadjuk az egyforma kockákra vágott füstölt húst és tarját, majd az egészet néhány percig kevergetve együtt pirítjuk. 
  3. Fûszerezzük babérlevéllel, borssal, majoránnával. Felöntjük annyi vízzel, ami bõven ellepi és addig fõzzük, míg a hús megpuhul. 
  4. Ekkor hozzáadjuk az aszalt szilvát, a vékonyra szelt gombát, a karikára vágott kolbászt és a levétõl kissé lecsepegtetett savanyú káposztát, amit elõzõleg rövidebb szálakra vágtunk. 
  5. Ha szükséges, felengedjük még vízzel, ízlés szerint sózzuk és készre fõzzük a levest. Melegen tálaljuk, tejfölt és frissen sült kenyeret kínálunk mellé.














A receptet a Kifõztük decemberi számában is megtaláljátok. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s