VI. recept Crepes fines sucrées - Világos tészta Crépes Suzettehez
sponsored links
Már nagyon várom a hamarosan magyarul is megjelenõ Julia Child Életem Franciaországban címû könyvét. Sajnos a nagy könyvesboltok megvezetik az embert a kiadás dátumát illetõen, így felvettem a kiadóval a kapcsolatot és tájékoztattak, hogy tavasszal kerül a piacra a könyv. Így elõrendeltem a Kelly Könyváruházban (megjegyzem olcsóbban, mint a bolti ár). Majd néhány idézetet is beszúrok a blogba belõle, hogy ha már végre a kezemben tarthatom.
De most nézzük a desszertet. Egy kis technikai elakadás miatt most teszem közszemlére a receptet! Egy alapreceptet olvashattok a híres narancsos Crépes Suzettehez vagy éppen bármelyik finomsághoz.
Alapjában véve egy palacsinta egy csipet alkohollal. Igen ízletes és gyorsan elkészíthetõ. Bármilyen alkalomra, bármilyen töltelékkel.
A crépsnek olyan vékonynak és puhának kell lenni, amennyire csak lehet. Számtalan módon lehet elkészíteni, megtölteni. Némelyik recept csak tojássárgáját használ, némelyik pedig egész tojást, némelyik speciális krémet vagy tejet. A vékonyabb tésztához a következõ receptet készítjük el. Mindenképpen 2 órát pihentessétek, mielõtt sütni kezdenétek.
Hozzávalók 10-12 db 15 cm-es vagy 16-18 db 10-12 cm-es tésztához való mennyiséghez: ...