Vesevelõ (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
3 vese
30 dkg sertésvelõ
2 evõkanál zsír (mindegy milyen)
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 evõkanál õrölt paprika
törött bors
só
A veséket hosszában lapjára vágjuk. A közepébõl kivágjuk a sötétebb rózsaszín részt az erekkel, csatornákkal együtt. Vékony szeletekre vágjuk. Leforrázzuk, pár percig a vízben tartjuk. Közben az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hideg vízzel leöblített vesét és a kis darabokra vágott paprikát, paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 30 perc alatt, fedõvel lefedve puhára pároljuk. Ekkor adjuk, hozzá a megtisztított négybe vágott velõt és további 5-8 perc alatt készre pároljuk. Közbe már nem kevergetjük, mert a velõ szétesik. Ha szükséges, akkor inkább lapátkanállal forgassuk át az ételt. Paleo kovászos uborkával kínáljuk (recept itt).