Vendégváró sajtos ropogós
sponsored links
Már sokadik alkalommal veszek részt a Blogkóstoló nevû játékban, ami arról szól, hogy egy kisorsolt bloggertárs recepttárából kiválasztunk egy vagy több finomságot és elkészítjük. Ezúttal Ági, a Tetovált lány konyhája blog háziasszonya Györgyit, a Csak, mert szeretem kreatív gasztroblog íróját sorsolta nekem. Nem volt ismeretlen számomra, hisz gyakran benézek, sõt már Õ is készített el tõlem pogácsát. Mivel a család nagyon szereti a sós ropogtatni valókat, ezért most elõbb ezen a területen nézelõdtem. Rá is találtam erre az egyszerû, sajtos finomságra. Igazán gyorsan elkészíthetõ. A pihentetést most kicsit lerövidítettem, hisz a fagyóban csücsült fél órát, majd 3 óriási tepsi rudacska készült belõle. Sikerült kb. 4 mm vastagra elnyújtanom és nagyon szépen meg is emelkedtek sütés közben, így a sütési idõ pár perccel több lett. Az erõsebbik nem képviselõi kedvéért az egyik tepsi ropogóst nem sajttal, hanem szezámmaggal szórtam meg. A végeredmény pedig egy kívül ropogós, belül omlós finomság. Azt hiszem még sokat lesz vendég nálunk :-)
Hozzávalók:
*40 dkg liszt
*1 tasak sütõpor
*1 tk só
*25 dkg margarin
*20 dkg sajt
*3 ek tejföl
*1 kisebb tojás lekenni
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütõport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot.
Jól összedolgozzuk.
Egy zacskóba téve pár órát a hûtõben pihentetjük.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 1 cm széles rudakat vágunk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Lekenjük egy kissé felvert tojással.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Elõmelegített sütõben 180 fokon 13 percig sütjük hõlégkeveréssel.