Vendégváró kencék
sponsored links
Remek kísérõk vendégváró falatok mártogatásához! Én most 5 félét készítettem, amiket répa, uborka, tortilla, krumpliszirom és chips falatokkal fogyasztottunk :) 4- en egy ültõ helyünkben elcsipegettük majdnem az egészet :P
Babkrém
Hozzávalók:
- 1 konzervnyi vörösbab lecsöpögtetve
- 2 kanál tejföl
- só, bors
- 1 kk csípõs pirosarany
- 2 ek ketchup
- negyed vöröshagyma felkockázva olivaolajon megpirítva
Elkészítés:
A hozzávalókat egy edénybe öntjük és kézi mixerrel pépesre aprítjuk.
Borsókrém
Hozzávalók:
- 1 bögre mirelit borsó megfõzve
- só, bors, õrölt pirospaprika
- 1 kissebb tömlõs sajt
- 2 ek tejföl
- fél kk fokhagymagranulátum
Elkészítés:
A hozzávalókat egy edénybe öntjük és kézi mixerrel pürésítjük.
Tzatziki
Hozzávalók:
- 1,5 kígyóuborka lereszelve
- 1 kk fokhagymagranulátum
- 15 dkg préselt túró
- 5 ek tejföl
- só, bors
- 2 kk apróra vágott friss kapor
Elékszítés:
Az uborkát lereszelés után besózzuk és hagyjuk fél órát állni. Az uborka levet ereszt, ezt öntsük le róla, utána adjuk hozzá a többi alapanyagot és villával forgassuk össze, míg egynemû nem lesz.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- só, bors
- 2 kk fokhagymagranulátum
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- 4 ek tejföl
- 1- 2 csepp citomlé
- 1 kk méz
- negyed vöröshagyma felkockázva olivaolajon megpirítva
- olivaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat félbe vágjuk, a vágott felüket sózzuk, borsozzuk, fokhagymagranulátummal meghintjük, majd olivaolajjal meglocsoljuk. 200 fokon addig sütjük vágott felével felfelé egy sütõpapírral bélelt tepsiben, míg alaposan meg nem barnula teteje és láthatóan jelentõsen veszített a víztartalmából, kb 45 perc alatt. Mikor kész hagyjuk kihûlni, majd fa késsel vagy kézzel meghámozzuk és a húsát kicsit kifacsarjuk, ha túl vizesnek érezzük. Ehhez adjuk a többi alapanyagot és kézimixerre alaposan összeturmixoljuk az egészet.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 4 fõtt tojás
- só, bors
- 4 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 ek mustár
Elkészítés:
A hozzávalókat egy edénybe öntjük és kézi mixerrel krémesre aprítjuk.