Vendégvárás
sponsored links
Szeretek újabb és újabb süteményeket kipróbálni. Mostanában a krémes sütemények felé fordultam, de nem magam miatt - én ugyanis nem vagyok oda értük -, hanem Múzs kedvéért. A hétvégén vendéget vártunk, s miután Múzs ügyintézés céljából Szegedre távozott, volt idõm kutakodni a világhálón egy krémes, finom sütemény után.
Találtam egy Csehszlovák (Vendégváró) szelet nevû édességet. A név tetszett - én még emlékszem a régi Csehszlovákiára - a krém is tetszett, viszont nem akartam kétféle tésztával veszõdni, meg egy kicsit édesnek is gondoltam, így elkészült az én változatom. Íme:
Az én Csehszlovák szeletem
10 tojásból piskóta - kétharmadába kerüljön cukrozatlan kakaópor
krém:
3 ek liszt
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor (plusz a tetejére)
5 ek. savanyú lekvár
A piskótákat lapra húzva megsütöttem. A lisztet egy tûzálló tálba tettem, elkevertem kevés tejjel, hogy sima legyen, majd hozzáadtam a többi tejet, a felvert tojást, a cukrot, s puding szerûre fõztem. A margarint a porcukorral kihabosítottam, s a kihûlt masszához öntöttem. Alaposan kikevertem a krémet.
Alulra került egy barna lap, amire lekvárt kentem, majd a krém felét. Ezután jöhetett a fehér lap, a maradék krém, végül a barna lap, s a tetejére porcukor. Hûtõbe kell tenni, s nagyon jót tesz neki egy nap állás.
Finom lett, de legközelebb mindkét réteg krém alá kenek savanykás lekvárt, de aki az édes dolgokat szereti, ki is hagyhatja.
A lényeg: Múzs örült. A sors iróniája, hogy a vendégek nem szeretik a süteményt. Sebaj, több marad nekünk :)
Próbálják ki!