Vendégposzt: Torta gesztenyepürés krémmel és rumkókusz csokigolyókkal díszítve
sponsored links
Ezt a tortát a lánytestvérem, Kinga sütötte a párja születésnapjára, de szeretném megmutatni Nektek, mert nagyon szépre s finomra sikerült. Kinga büszke vagyok rád, hogy ilyen ügyes vagy, hogy ilyen szép tortát készítettél, csak így tovább, légy ügyes továbbra is a konyhában :) Puszi:)
A receptet a Fb - on találta a következõ linken: Szupertorta , kisebb változtatások történtek rajta csak.
A receptet a Fb - on találta a következõ linken: Szupertorta , kisebb változtatások történtek rajta csak.
Hozzávalók: a tésztához: 5 tojás, 22 dkg cukor, 2 evõkanál víz, 18 dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 1 tasak sütõpor.
A krémhez: 2 dl habtejszín, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg mascarpone (krémsajt), 1 tábla tortabevonó csokoládé, 6 csomag rumkókusz csokigolyó.
Elkészítése: 5 tojást szétválasztunk, a sárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral és 2 evõkanál vízzel. 18 dkg lisztet elkeverünk 2 evõkanál kakaóporral és 1 csomag sütõporral, és beledolgozzuk a sárga masszába. 2 dkg cukorral felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan azt is hozzáforgatjuk. Félgömb alakú, kivajazott, kilisztezett kb. 20 cm átmérõjû formába simítjuk, elõmelegített, közepesen meleg sütõben sütjük 35-40 percig, illetve addig, amíg a beleszúrt fogvájóra már nem ragad tészta. Kivesszük a sütõbõl, kiborítjuk a formából, és ha kihûlt, három szeletre vágjuk.
2 dl felvert habtejszínbõl, 25 dkg puha gesztenyemasszából, 5 dkg mascarponéból, puha krémet készítünk, a krémet a tortaszeletek közé töltjük.
2 tábla tortabevonó csokit vízgõz fölött megolvasztunk, és annyi vajat vagy olajat keverünk hozzá, hogy kenhetõ krémet kapjunk. A krémmel bevonjuk a tortát, majd szép sorban kirakjuk lentrõl felfele haladva rumkókusz csokigolyókkal.
Megjegyzés: A torta bevonását a megolvasztott csokival sávosan készítsük, vagyis elõször kenjük be kb negyedét, helyezzük rá a golyókat, majd folytassuk a bevonást, mert ha nem hamar megköt a csokoládé. Csak vékony réteg csokit kenjünk rá, mert nehéz lesz szeletelni másként.