Vendégposzt - Kapros mustáros lazac
sponsored links
5 hónap után újult erõvel jelentkezik a fõzõblog, ráadásul rögtön egy érdekességgel, a blog történetének elsõ vendégposztjával Békei kolléga jóvoltából. Nemsokára felteszem a saját halas receptemet is, lehet összehasonlítani!
Egy gyors, 30 perc alatt elkészíthetõ vacsorát készítettem tegnap, könnyû, extra nyári kivitelben. A meleg miatt amúgy sincsen igényünk ilyenkor komolyabb vagy nehéz ételekre, így egy nagyon gyorsan elkészíthetõ halételre esett a választás. Budaörsiek vagyunk, így szombat délelõtt ideális meglátogatni a dokkot, a budaörsi halpiacnak is nevezett büfé-bolt képzõdményt. Itt friss halból egyszerre 5-6 féle filét lehet választani, de szokott lenni scampi, vagy más is. Fagyasztott áru is van, de azt nem veszünk. Ha nem tudod mit akarsz, kóstolhatsz a büfében, megsütik frissen.
A norvég lazacfilé most szombaton annyira friss volt, hogy nem tudtunk ellenállni neki, négy személyre kb 40-50 deka már elegendõ. 2800 Ft-ba került, ez messze a legnagyobb tétel a vacsorában. A hozzávalók tehát:
- 40-50 deka lazacfilé, felkockázva kb kétcentis kockákra (4 személyre) ...