Vendéglõk Csíkszeredában

2011-09-27

sponsored links


Az elmúlt évtized során volt alkalmam végigpróbálgatni a csíkszeredai vendéglõk nagy részét. Az ismertebbek közül alighanem csak a "La Jupanu" maradt ki, mert ilyen nevû étterembe Székelyföld szívébe nem megyek, menjenek azok, akiknek kitalálták - vélhetõen az országon belüli többségi turizmust vették célba a tulajdonosok.
Nem nagy öröm leírni, de az egyik legjelentõsebb székely városban a legjobb vendéglõ olasz. A minõségi alapanyag és annak konyha-technológiai tisztelete, az ételek frissessége és megbízhatósága itt biztosított leginkább.

A San Genarobanvolt alkalmam nemcsak pizzát és pastat enni - ezek megállnák a helyüket Olaszországban is - hanem olyan érzékeny ételt is, mint a fekete kagyló. S bizony a kagyló friss volt és remek. Úgy hallani, hogy az olasz tulaj maga foglalkozik a beszerzéssel, ami érzõdik a szolgáltatáson.
Kedvencem a Gambrinus, amely a kulináris középvonalhoz tartozik, s ez a legfõbb erénye: korrekt, egyenletes minõséget kap itt az ember, nincsenek nagy kulináris meglepetések, de mellélövések sem. Amiben eltér a Gambrinus a többi étteremtõl az a beltér. Bármerre nézünk, mindenütt beleakad a szemünk egy Nagy-Magyarország térképbe, egy magyar zászlóba, vagy a mélymagyar szimbolikát tükrözõ, szívet melengetõ más tárgyba. Márpedig az is fontos szempont, ha az embernek a szíve is ...

Folytats a blogon ... dorozsmaiendre.blogspot.com/2011/09/v...

sponsored links

Keres?s