VENDÉGVÁRÓ SAJTOS LINZEREK SNIDLINGGEL BOLONDÍTVA
sponsored links
vendégváró sajtos linzerek |
Nagyon egyszerû recept, de mindig beválik. Most a húsvét tiszteletére - egy részét-tojás alakúra szúrtam ki, de bármilyen nekünk tetszõ formát használhatunk. Az elkészült tésztát ketté osztottam és az egyik felébe snidlinget gyúrtam. Gondoltam, hogy szokatlan forma, akkor lehet az ízével is játszani. Nagyon finom, gyorsan fogy, szerintem nem lehet eleget készíteni belõle.
Amikor elkezdtem készíteni, akkor jöttem rá, hogy teljes liszt arzenál van itthon, csak a sima fehér hiányzik, ezért vegyes lett az összetétele, de természetesen nyugodtan készítsd sima fehérbõl - ha gondolod.
Hozzávalók
50 dkg liszt (nálam vegyesen, 30 dkg, tönköly fehér, 10 sima,10 rétes)
30 dkg zsiradék (margarin, vaj, zsír vagy vegyesen, ami van otthon)
20 dkg reszelt gouda sajt
1,5 t.k. só
1/2 cs. sütõpor
2 e.k. apróra metélt friss snidling
3 e.k. tejföl
1 tojás a lekenéshez
szóráshoz
fehér és fekete szezámmag
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A lisztet keverd el a sütõporral és a sóval.
A vajat kockázd rá.
A sajtot reszeld bele és kezd el összedolgozni, a tejfölt apránként add hozzá, majd elválik gyúrás közben, hogy mennyit vesz fel a tészta belõle.
Amikor kezd összeállni, ha akarod felezd el és aprított snidlinget dolgozzál az egyik adaghoz. (kiválthatod rozmaringgal, póréhagymával vagy amit szeretsz).
Az elkészült tésztát pakold nejlonba és hagyd a hûtõben visszahûlni.
A jól lehûlt tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagra és szúrd ki neked tetszõ formákra, de rudakra is vághatod.
Sütõpapírral leborított sütõlemezekre pakold.
Kend le a tetejüket tojással és szórd meg sajttal, szezámmal, mákkal, köménnyel...bármivel, amit szeretsz.
200 fokra elõmelegített sütõben süsd pirosra õket.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog