Velencei répatorta, paleo - Blogkóstoló 16. forduló
sponsored links
A Blogkóstoló 16. fordulójának háziasszonya Vea, nekem SüniSüti blogját sorsolta. Sok mindent kinéztem, végül ezt a répatortát választottam, de én teljesen gluténmentesen és paleosan sütöttem meg. Többiek kaptak hozzá citromos édes görög joghurtot is.
Hozzávalók:
3 tojás
8 dkg erythritol (porrá õrölt)
0,8 dl mandulaolaj v. puha kókuszvaj
25 dkg sárgarépa finomra reszelve (kb. 2 db közepes répa)
1 tk. vanília kivonat
1/2 tk. õrölt szerecsendió
1/2 bio citrom reszelt héja és leve
25 dkg õrölt mandula
1 kis marék mazsola
4-5 szem aszalt sárgabarck apróra vágva
+
a tetjére 3-4 ek. fenyõmag vagy szeletelt mandula
A tojásokat a porrá õrölt édesítõvel habosra kevertem, 2-3 percig, majd hozzáadtam a reszelt répát. a citromlevet és a mandulaolajat is, ez lehet puha kókuszvaj is. A többi hozzávalót elvegyítettem és ezt is belekevertem. 21 centis tortaformát kibéleltem sütõpaprral, belesimítottam a masszát, a tetejére szeletelt mandulát szórtam, eredetileg fenyõmag kell, de az nem volt. 180 fokos sütõben nálam 40 perc alatt sült meg, tûpróbával ellenõrizni kell. Finom, szaftos sütemény, nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm a receptet Süninek, az összefoglalóhoz pedig sok sikert Évának.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)