VELENCEI CSIRKEMÁJ
sponsored links
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kg csirkemáj
- 2-3 oregánóág
- 10 dkg vaj
- só
- frissen õrölt bors
- 10 dkg fenyõmag
- 8 dkg mazsola
- 1 dl balzsamecet
- 1 csapott evõkanál étkezési kukoricakeményítõ
- 2,5 dl víz
- A hagymát megpucoltam, apróra kockáztam, az oregánó leveleit lecsipkedtem, felaprítottam.
- A májat megtisztítottam az inaktól és az erektõl, nagyobb darabokra vágtam.
- A vajat habzásig hevítettem, és beletettem a májat.
- Sóztam, borsoztam, 2-3 percig sütöttem.
- Óvatosan átforgattam, ismét fûszereztem, tovább pirítottam.
- Hozzáadtam a hagymát, a fenyõmagot, a mazsolát és az oregánót.
- 10 perc elteltével beleöntöttem a balzsamecetet, és kis lángon felforraltam.
- A keményítõt elkevertem a vízzel, besûrítettem vele az ételt, és még 2-3 percig rotyogtattam.
- Pirított burgonyával, friss zöldsalátával vagy kenyérrel kínáltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin tavaly augusztusi számában is.