Velencei borjúmáj

2014-05-27

sponsored links

Erre az ételre is igaz, hogy nagyszerûsége egyszerûségében rejlik. A krémes sült hagyma, a puha borjúmáj, a friss citrom leve, és petrezselyemzöld remekül harmonizálnak egymással. Aki teheti, próbálja ki.

Hozzávalók

50 dkg borjúmáj
3-4 db nagyobb hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 evõkanál olívaolaj
10 dkg vaj
fél citrom leve



A hagymát félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A vaj felét az olavaolajjal felhevítjük és hozzáadjuk a hagymát. Lefedve, közepes lángon idõnként kevergetve 30-40 percig fõzzük, amíg a hagyma puha, krémes állagúra nem sül. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tálba. A borjúmájat vékonyan felszeleteljük, a hagyma sütésébõl visszamaradt zsiradékhoz adjuk a maradék vajat, és nagyobb lángon megpirítjuk a májszeletek mindkét oldalát. Visszatesszük  a hagymát és gyakori kevergetéssel 1-2 percig fõzzük. Levesszük a tûzrõl, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, ha szükséges sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk. Citromlevet facsarunk rá, friss puha kenyérrel kínáljuk.

Tipp: csirkemájjal vagy sertésmájjal is ki lehet próbálni.


A recept  a Kifõztük magazin 2014. évi májusi számában is megjelent.

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2014/05/vel...

sponsored links

Keres?s