Vegán zöldségfasírt guacamoléval

2017-05-07

sponsored links

Semmi ellentmodás nincs abban, hogy múlt hétvégén kelt tészta maratont tartottam, most meg nekiállok tisztítókúrázni. Ez egy tipikus A igaz B igaz, és még összefüggés is van, hisz aki sok kelt tésztát eszik, az magára vessen...már ha fel bír emelni:)
Szívesen mondanám, hogy a bikini szezon közeledtével, de ez max egy középszerû angolszász nyárnak íllik be némi, na jó sok jó indulattal. Mert hol esik az esõ, hol esik az esõ, hol csak felhõ van, és a sormintát azért néha megtöri a napsütés is, azért legyünk igazságosak. Még azért így is jó, ha elõrelátó az ember lánya, mert üvegházhatás, meg felborult klíma, így bármikor ránk törhet a nyár, szóval tisztítókurára fel.

Bikinivásárlás elõtt:

2 közepes édesburgonya felkockázva, megfõzve
1 konzerv csicseriborsó
20 dkg fõtt quinoa
15 dkg brokkoli (csak a rózsák apróra vágva)
1 csokor koriander apróra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 ek apróra vágott vöröshagyma
5 dkg napraforgómag
2 ek kókuszolaj
1 kk római kömény
1 kk õrölt koriander
0,5 kk cayane bors
1 kk só
1 ek chia mag
A chia magot áztassuk be 3 ek vízbe, míg a vizet felszívja. Öntsük a burgonyát és a csicseriborsót egy nagy tálba, és villával törjük össze pürévé.

Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és gyúrjuk össze homogén masszává, majd formázzunk belõle 6 pogácsát és tegyük be a hûtõbe 1 órára, vagy akár egy estére. 

A sütõt melegítsük elõ 180 fokra, és 45 perc alatt süssük készre a zöldségfasírtokat. Félidõben forgassuk meg, hogy mindkét oldala alaposan megpiruljon.









Folytats a blogon ... edesfogadalom.blogspot.com/2017/05/ve...

sponsored links

Keres?s