Vegán tejberizses palacsintatorta

2014-06-17

sponsored links

Kissé idõigényes desszert, de megéri elkészíteni, nagyon finom. 

Hozzávalók:

A palacsintához

10 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiõrlésû liszt
1 csipet himalaya só
2 csésze víz

A tejberizshez

6 dl növényi tej 
1 bio citrom reszelt héja
1 mk. só
---
50 dkg málna
50 dkg szeder
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, majd olaj nélkül, teflonserpenyõben kisütjük a palacsintákat.
A megmosott és lecsepegtetett barna rizst folyamatos keverés mellett, szárazon (olaj nélkül) megpörköljük. (Kb. 5-10 perc múlva érezni fogjuk a piruló rizs jellegzetes illatát.) Felöntjük a szobahõmérsékletû növényi tejjel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a sót. Forraljuk fel, utána fõzzük még 5 percig. A tûzrõl levéve, fedõvel együtt tekerjük a lábast egy konyharuhába, és tegyük takarók vagy párnák közé. Másfél óra múlva elkészül a tejberizs. Ekkor keverjük bele a xilitet, a habspray-t és a gyümölcsöket. (Ne legyen vizes a gyümölcs, mert lucskossá teszi a rizst!)
Megtölthetjük a palacsintákat a gyümölcsös tejberizzsel, de még látványosabb, ha tortát készítünk: egy lapos tálra fektetünk egy palacsintát, elterítünk rajta egy adag tejberizst, majd annyi ilyen réteget rakunk egymásra, ahány palacsintánk van, a legfelsõ palacsintára is jusson a tejberizsbõl. A torta tetejét díszítsük gyümölccsel, és szeleteljük függõlegesen.



Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2014/06/ve...

sponsored links

Keres?s