Vegán sushi
sponsored links
Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez...Hát, kicsipegette a rizst belõle....és azt mondta, hogy ne erõltessük máskor. :-D
Hozzávalók:
1 bögre kerekszemû rizs
2 bögre víz
1 csipet só
2 ek. rizsecet
nori lapok (szárított alga lapok)
--
répa, kaliforniai paprika, uborka, avokádó, tofu, spenót...
Elkészítés:
Hozzávalók:
1 bögre kerekszemû rizs
2 bögre víz
1 csipet só
2 ek. rizsecet
nori lapok (szárított alga lapok)
--
répa, kaliforniai paprika, uborka, avokádó, tofu, spenót...
Elkészítés:
A rizst alaposan megmossuk, majd a hagyományos módon megfõzzük: a fõzõvízbe teszünk rizsecetet is és amikor forr a víz, hozzáadjuk a rizst, amelyet roppanósra fõzünk. A töltelékhez felvágjuk hosszú csíkokra a dolgokat. A kész rizsbe is keverünk riszecetet,
Ha kész a rizs, keverjünk hozzá még egy evõkanál rizsecetet, majd terítsük ki egy lapostányérra. Amikor kihûlt, egy tiszta, konyhai törõkendõre kiterítjük az alga lapot, majd rákenünk vékonyan egy kis rizst, annyit, hogy a végére már ne jusson (kb félig). Egy csíkban rátesszük a felcsíkozott tölteléket, majd feltekerjük. Vizezett késsel felvágjuk.