Vegán sajtféleség
sponsored links
Sophie oldalán találtam az eredeti receptet, és kipróbáltam. Köszi szépen.
Valahol "félúton" jöttem rá, hogy agar-agarom csak Nagyúton van, így pektinnel készült. Mivel ez utóbbihoz adagolást csak lekvárra vonatkozóan találtam, a a hozzáadott mennyiség csak hasraütésre került bele, amitõl csak kenhetõ jellege lett, de nekem tetszik. Az ajánlott fûszert majd legközelebb kipróbálom, ha a Bijóból rendelek, most amim volt itthon, az került bele. Sörélesztõ pelyhet a sajtosabb ízvilág elérése érdekében tettem hozzá. Ja, és soknak találtam a javasolt sómennyiséget, nekem elég hozzá egy teáskanálnyi is, bár tudom, hogy a sajtok sósak.
A Nutribulletet használtam pépesítéshez, mivel ahhoz folyadék kell, együtt daráltam le az egészet.
Szerintem napraforgóval is mûködhet. Majd valamikor beszámolok arról is, ha kipróbálom.
112 g kesudió
2 dl víz
3 ek sörélesztõpehely (a lapocskás)
1/2 citrom leve
fûszerkeverék(snidling, vörös és fokhagyma por, petrezselyemzöld)
10 g pektin
1 tk só
1 tk olaj
A kesudiót fél napra beáztattam. A vizet felforraltam, és a pektint sûrû kevergetés mellett belekevertem. A gépbe tettem a lecsöpögtetett, átmosott kesudiót, a sörélesztõpelyhet, a citrom levét, a fûszereket és a sót. Amikor kicsit hûlt a keverék, beleöntöttem azt is, és összeturmixoltam.
Van egy kis Ikeás lefedhetõ üveg edényem, azt kellette volna kiolajozni, de elfelejtettem. Így is kijön, de azért legközelebb... :) Belekanalaztam a szószt, és pár órára a hûtõbe került.