Vegán quesadilla

2017-09-20

sponsored links

Imádom a quesadillát, a mexicóiak melegszendvicsét. Párszor elkövetem, amikor épp ilyesmire szottyan kedvem, de most ki kellett hagynom belõle a sonkát, amivel én nagyon szeretem. A fõ kosztosom viszont húsmentes étrenden van, ezért én - mert szeretem Õt nagyon - alkalmazkodom hozzá és az igényeihez. Így tegnap azon gondolkoztam erõsen, hogy miként lehetne ötvözni a quesadillát és a húsmentességet. :) A következõt törpöltem ki.
Hozzávalók ( 4 fõ részére): 8 db tortilla lap, 2 nagyobb édesburgonya, egy méretesebb cukkini, 35 dkg cheddar ( vagy más jól olvadó) sajt. Persze kell még só, bors, vagy egyéb fûszer, kevés olívaolaj.
Elkészítése: elõször készítsük el az édesburgonyás kencét. Süssük meg héjában az édesburgonyát a sütõben ( persze meg is lehet fõzni, ha valakinek úgy egyszerûbb). Amikor megsült, hámozzuk meg és egy villával törjük össze egy tálban, öntsünk hozzá egy kevés olíva olajat, sózzuk, borsozzuk. A cukkinit karikázzuk fel, egy sütõpapírral bélelt tepsire fektessük és fûszerezzük ízlés szerint. Én most egy Barcelonából kapott vegyes szárított pikáns fûszerkeverékkel szórtam meg. Permetezzük meg olívaolajjal és toljuk be a 200 fokos sütõbe. Félidõben fordítsunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldala megsüljön. Pár perc alatt kész, ha jó vékonyra szeleteltük. Következzen az összeállítás. Egy tortilla lapot fektessünk le, kenjük meg a krém egynegyedével, halmozzunk rá a cukkinibõl és szórjuk meg bõségesen a lereszelt sajt szintén egy negyedével. Egy másik tortillával fedjük be, majd forró serpenyõben pirítsuk meg a szendvicsünk mindkét oldalát. Nagyon finom hús nélkül is. :)

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/09/vega...

sponsored links

Keres?s