Vegán piskóta mikróban

2014-03-06

sponsored links

tojásmentes piskóta.jpgA vegán életmód nem igazán egyezik a mikróban készülõ ételekkel, de egyrészt úgy gondolom, lehet nagy ritkán kivételt engedni, másrészt pedig ha gyorsan kell egy piskóta vagy torta, nincs idõnk a sütõs verzióra, igazán megkönnyíti az életünket. Elvégre 5 perc alatt megsül a piskóta vagy a torta.

 

A recept:

Hozzávalók:

 

  • 7 evõkanál liszt
  • 3 evõkanál teljes kiõrlésû liszt
  • 3 evõkanál nyírfacukor
  • 14 evõkanál növényi tej (én növényi tejporból készítettem)
  • 2 evõkanál étolaj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mûanyag tál (nálam ételhordó doboza volt)

 

Elkészítés:

Választunk egy hõálló mûanyag edényt, amiben sütni fogjuk a piskótánkat. Én egy kerek ételhordó dobozt választottam. Összekeverjük benne elõször a száraz hozzávalókat, majd hozzákanalazzuk a növényi tejet és étolajat. Jól összekeverjük az egészet, majd mehet is a mikróba. Legnagyobb fokozaton 5 perc alatt elkészül a piskóta. Nem kell lefedni mikrózáshoz a tésztát, had "szellõzzön". Gyengébb mikróknál elképzelhetõ, hogy 5 és fél - 6 perc szükséges. Amikor elkészült, rövid idõ alatt kihûl és használhatjuk a kész, tojásmentes piskóta tésztáját, ahogy kívánjuk.

  • A mikróban elkészült piskóta tojás és tej hozzáadása nélkül
  • A kör formájú mûanyag edényben a közepe kicsit felhólyagosodott, de nem volt nagyon szembetûnõ, sem zavaró.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/03/06/vegan_pis...

sponsored links

Keres?s