Vegán piskóta mikróban
sponsored links
A vegán életmód nem igazán egyezik a mikróban készülõ ételekkel, de egyrészt úgy gondolom, lehet nagy ritkán kivételt engedni, másrészt pedig ha gyorsan kell egy piskóta vagy torta, nincs idõnk a sütõs verzióra, igazán megkönnyíti az életünket. Elvégre 5 perc alatt megsül a piskóta vagy a torta.
A recept:
Hozzávalók:
- 7 evõkanál liszt
- 3 evõkanál teljes kiõrlésû liszt
- 3 evõkanál nyírfacukor
- 14 evõkanál növényi tej (én növényi tejporból készítettem)
- 2 evõkanál étolaj
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 mûanyag tál (nálam ételhordó doboza volt)
Elkészítés:
Választunk egy hõálló mûanyag edényt, amiben sütni fogjuk a piskótánkat. Én egy kerek ételhordó dobozt választottam. Összekeverjük benne elõször a száraz hozzávalókat, majd hozzákanalazzuk a növényi tejet és étolajat. Jól összekeverjük az egészet, majd mehet is a mikróba. Legnagyobb fokozaton 5 perc alatt elkészül a piskóta. Nem kell lefedni mikrózáshoz a tésztát, had "szellõzzön". Gyengébb mikróknál elképzelhetõ, hogy 5 és fél - 6 perc szükséges. Amikor elkészült, rövid idõ alatt kihûl és használhatjuk a kész, tojásmentes piskóta tésztáját, ahogy kívánjuk.