Vegán pirított tempeh, brokkoli és lencse saláta
sponsored links
Pár hete a Rice&More Vegán Kulináriában ebédeltünk Ádival, amikor bejött Tempeh Guru. Felismertem, mert már egyszer találkoztam vele, de régen volt, így meg is kérdeztem tõle, hogy õ-e a Tempeh Guru. Mondta, hogy igen. Megkérdeztem, hogy hol lehet kapni az általa készített tempeh-t és mondta, hogy most már elég sok helyre szállít. Mivel régen ettünk utoljára és akkor nagyon ízlett, így megérett az idõ egy újabb próbára.
A tempeh hozta a formáját, szójaszószban és olívaolajban pácolódva, majd kisütve nagyon finom lett és jól passzolt a brokkolihoz, lencséhez és a hûsítõ joghurthoz. A tempeh fõtt szójababból készülõ, nemes penészes érleléssel elõállított élelmiszer. Roppant tápláló, teljes értékû fehérjeforrás, amelyben az összes szükséges aminosav megtalálható. Nagyon hasonlít a tofuhoz, felhasználása is ugyanolyan széleskörû, azonban az íze markánsabb. Aki nem tud tempeh-t beszerezni, az természetesen helyettesítheti az ételben tofuval.
Vegán pirított tempeh, brokkoli és lencse saláta
(Recept minimális változtatással: Heidi Swanson – Super Natural Everyday)
Hozzávalók 3-4 fõre:
– 250 g tempeh, vékony csíkokra szeletelve ...