Vegán palacsinta bodzavirággal
sponsored links
Palacsinta tojás és tej nélkül, ráadásul cukormentes. A tésztájába bodzavirág került, de ha nincs szezonja a bodzának, anélkül is tökéletes.
Hozzávalók (12-14 arasznyi méretû palacsintához):
1 közepes érett banán
150 g körte-alma püré (nálam DMben kapható, cukormentes)2 dl. növényi tej (nálam rizs)
1 tk. foszfátmentes sütõpor
100 g zabpehelyliszt
100 g tönköly finomliszt
3.5 dl. szénsavas víz
2 bodzavirág
1 ek. kókuszolaj + még a sütéshez
A pépesített banánhoz adom a körte-almát, beleöntöm a rizstejet, a liszteket, sütõport, adok hozzá szénsavas vizet, végül hozzáadom a bodzavirágokat is, szár nélkül és a kókuszolajat. A szénsavas víz mennyisége kicsit változhat liszttõl függõen. Akkor jó, ha kicsit sûrûbb a massza, de nem annyira mint egy amerikai palacsintáé. Nagyméretû serpenyõben nem sikerült szép palacsintákat sütni, de nagy arasznyi méretet könnyen meg tudtam fordítani. Forró serpenyõben oldalanként 1-2 perc alatt megsütöm a palacsintákat. Néha érdemes kókuszolajat kenni a serpenyõbe. Tálaláskor kerülhet bele mogyorókrém vagy csokikrém (DMben ebbõl is kapható vegán verzió). De akár meglocsolhatjuk juharsziruppal vagy mehet bele a maradék körte alma püre