Vegán mákos-citromos rozsos muffin
sponsored links
Ez a citromos-mákos muffin ovis unokaöcsém névnapjára készült még márciusban. Abból indultam ki, hogy ha az ovisok szeretik a mákos tésztát (és egyébként tapasztalatom szerint a tésztát minden formában), akkor a mákos muffin is nyerõ lesz. Ez a citromos-mákos muffin finom édes, és érezhetõ benne a mák íze, sikerült belõle kihagynom a tojást, ráadásul fele rozslisztbõl készítettem.
Desszertnek, kávé mellé, de még reggelire is kiváló lesz!
Az íze teljesen olyan, mint a húgom bögrés mákos süteménye (isteni finom!), egyszer ígérem, majd az is felkerül ide a blogra.
Vegán mákos-citromos rozsos muffin
Recept:
1 bögre fehérliszt
1 bögre rozsliszt
2 evõkanál sütõpor
1 bögre nádcukor
kiskanál fahéj
fél bögre darált mák
egyharmad bögre kókuszolaj (kókuszzsír felolvasztva)
1 bögre növényi tej (szójatej, mandulatej vagy rizstej)
1 citrom frissen reszelt héja
1 citrom frissen facsart leve
1. A recepthez egy 2 és fél decis bögrét használok. Elõmelegítem a sütõt 180 fokra. Egyik tálba beleszórom a száraz hozzávalókat, másik tálba pedig az kókuszolajat és a tejet, majd a citrom levét a reszelt héját.
2. A két keveréket összeforgatom (nedves keveréket a száraz alapanyagokhoz), jól elkeverem és muffintepsibe adagolom. 180 fokon kb. 20 percig sütöm. Nem töltöm tele õket, mert a sütõben szépen megduzzadnak majd. Akkor lesz kész, amikor a fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta.