Vegán mandulás földimogyorós keksz
sponsored links
Na ez az a keksz, amit elõször odaégettem… mert elszoktam a sütéstõl. Remélem sikerül visszarázódnom – ami a sütést illeti -, ráadásul el kell kezdenem Ádi elsõ születésnapi tortájának a tesztelését. A napján egy palacsinta tortát fogok készíteni, aztán a partin, ami néhány nappal késõbb lesz (családokkal, barátokkal együtt ünnepelve) sütni fogok tortát is. Szeretnék teljesen cukormenteset készíteni, ami csak banánnal lesz édesítve, de majd meglátom… lehet, hogy egy kis juharszirupot fog kapni a torta.
Szóval az odaégetésnek köszönhetõen második alkalommal kicsit változtattam a recepten, így más lett a tésztának az állaga és a kekszek formája is. Édesítésre az új kedvencemet, a kókuszvirág cukrot használtam. A tojást õrölt lenmaggal és vízzel helyettesítettem. Zablisztet és mandulalisztet adtam hozzá, de ezek változtathatók. Õrölt mandula helyett lehet használni õrölt törökmogyorót, a zab helyett pedig lehet tönkölylisztet használni vagy sima búzalisztet. A földimogyoró és mandula jól kiegészítik egymást, azonban a földimogyorónak dominánsabb az íze. Egy dolgot csinálnék legközelebb másképp… a megsült, kihûlt kekszeket, legalábbis a felüket ...