Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal, kókuszchips-szel és mandarinnal

2011-11-22

sponsored links

Megszokhattátok már nálam, hogy kísérletezem különlegesebb lisztekkel és alternatív édesítõszerekkel. Most két ilyen dolgot is kipróbáltam egy receptben. Nem volt betervezve a palacsinta sütés múlt vasárnapra, de kedvet kaptam hozzá, hogy egy új fajtát próbáljak ki és végre használjam a kókuszlisztemet, amit néhány hónapja vettem. 

Van már néhány kókuszos palacsinta a blogomon, de egyikhez sem használtam kókuszlisztet, ami laktóz- és gluténmentes. Ez a fajta liszt friss kókuszhúsból készül, amelyet elõtte szárítottak és zsírtalanítottak, majd finomra õrlik. Állaga hasonlít a búzaliszthez és nagyon finom kókusz illata van. Alacsony a szénhidráttartalma és kiváló fehérjeforrás is. Ezt a lisztet kevertem zabliszttel (szintén gluténmentes és nagyon kedvezõ árú) és tönköly fehérliszttel.

Édesítésre pedig datolya szirupot használtam. Régóta szerettem volna beszerezni ezt az alternatív édesítõszert, amit csak datolyából készítenek és semmilyen színezõanyag, tartósítószer nincsen benne. Toszkánában sikerült vennem, de van remény rá, hogy itthon is kapható. Sötét színû, sûrû és nagyon édes, szóval nem kell belõle sokat használni.

Vegán kókusz zab palacsinta datolya sziruppal és mandarinnal ...

Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2011/11/vegan-k...

sponsored links

Keres?s