Vegán Kihívás 3. hét menüje

2014-03-27

sponsored links


A Vegán Kihívás ételei, akár az egész napi menü is, fogyasztható, vagy elvitelre kérhetõ már a budai ÉDENI VEGÁN ÉTTEREMBEN is!! 

HETI MENÜ 15-21. NAP:

 
15. NAP
Reggeli: valamilyen kásaféle, aminek kedvenc gabonád lehet az alapja (zabpehely, árpa, vagy quinoa). Fele víz, fele növényi tej keverékével fõzd puhára, adj hozzá fõzés közben kis mazsolát, utána kis õrölt fahéjat, 1 evõkanál õrölt lenmagot, valamilyen olajos magfélét. Gazdagíthatod bármilyen idénygyümölccsel is!
Ebéd: avokádós - paradicsomos szendvics
Teljes kiõrlésû kenyér szeletekre kenj pl. kölesmajonézt, vagy csicseripástétomot, tegyél rá salátalevelet, paradicsom - és avokádó-szeleteket, friss bazsalikomleveleket.
Uzsonnára ehetsz friss gyümölcsöt, vagy gyümölcssalátát.
Vacsora: serpenyõben pirított zöldségek, kis bio szójaszósszal (pl. Shoyu a DM-bõl) ízesítve, friss salátával, esetleg pirított tofukockákkal. Hozzá egyél kb. 50-70 g bármilyen fõtt gabonát (pl. kölest, vagy barna rizst)
 
16. NAP
Ebéd: makaróni ? saláta
Fõzz meg egy adag teljes kiõrlésû tésztát (kb. 70-100 g/ fõ), tegyél hozzá tojásmentes majonézt (pl. kölesmajonézt, vagy rizsmajonézt, utóbbit lehet üvegben is kapni), durvára reszelt sárgarépát, felkockázott kaliforniai paprikát, és feldarabolt zellerszárat, vagy bármilyen szezonális zöldséget. Ízesítsd sóval-borssal!
Vacsora: nyers kelkáposzta tekercs
Kenj natúr mogyoró-, vagy mandulakrémet (megmosott és lecsöpögtetett) kelkáposztalevelekre, majd tekerd fel! Esetleg megkenheted csicseripástétommal, vagy vékonyan ajvárral, szórd meg friss csírákkal és úgy tekerd fel!
 
17. NAP
Reggeli: zöld turmix egy jó nagy adaggal, a délelõtt folyamán utána ehetsz még akár 1 szelet barna pirítóst mandula-, vagy kesukrémmel, vagy friss gyümölcsöt tetszés szerint
Elkészítheted Magdinak ezt a receptjét, és a pirított zöldségeket, tofut tálalhatod fõtt barna rizzsel!
Vacsora: bab-, vagy lencsesaláta, amit gazdagíts aprított spenót levelekkel, esetleg kockákra vágott kaliforniai paprikával, kis citromlével, ízesítsd sóval-borssal! Fõzhetsz hozzá quinoat (nem puffasztottat!:), esetleg teljes kiõrlésû tésztát is!
 
18. NAP
Reggeli: diónugátos zabkása, amibe keverhetsz 1 ek. õrölt lenmagot is!
Ebéd: pirított szejtáncsíkok egy nagy adag vegyes salátával
A szejtánt (avagy búzahúst) veheted készen bioboltban is, elõfûszerezett, félkész verzióban csomagolva (ha még sosem kóstoltad, akkor javaslom elõször így próbálkozz!:-), vagy ha olcsóbb megoldást szeretnél, akkor otthon is készítheted szejtánporból (utóbbit ugyancsak bioboltban tudod beszerezni). Az otthoni elkészítéshez infókat találsz ebben a bejegyzésben:
 
19. NAP
Reggeli: natúr kukoricapehely növényi tejjel leöntve, magokkal, friss, vagy esetleg fagyasztott és felolvasztott bogyós gyümölcsökkel gazdagítva.
Ebéd: szendvics teljes kiõrlésû kenyérbõl
Kend meg a kenyeret tojásmentes, pl. kölesmajonézzel, vagy ajvárral, vagy csicseripástétommal, vagy bármilyen tetszõleges krémmel a korábbiak közül, tegyél rá néhány friss salátalevelet, a tegnap ebédrõl megmaradt szejtáncsíkokból, vagy esetleg   gabonakolbásszal, és néhány paradicsom karikát.
Vacsora: vega fasírtgolyók friss vegyes salátával
 
20. NAP
Reggeli: mákos zabpehely tetszõleges gyümölccsel
 
21. NAP
Reggeli: fõzz meg quinoat fele víz-fele növényi tejben, adj hozzá mazsolát fõzés közben, és amikor elkészült, kis fahéjat, és reszelt, vagy apróra vágott almát.
Desszert, vagy uzsonna: Almatorta, vagy ha nyersre vágysz Gitta nyers Almapudingja
Megjegyzés!!: az almatorta receptjénél a rebarbarát helyettesítsd almával és nem fontos elkészíteni hozzá a szójakrémet, ha nem szereted!:) A maradékból pedig ehetsz másnap reggelire is, vagy uzsonnára!;)
Vacsora: friss leveles salátába keverj bele valamilyen fõtt babfélét, adj hozzá friss paradicsomot, nyers zöldségeket, és akár avokádókrémet is.

Folytats a blogon ... www.vegagyerek.hu/2014/03/vegan-kihiv...

sponsored links

Keres?s