Vegán gofri (tej- és tojásmentes)

2018-04-19

sponsored links

IMG_20180317_115234_635

Vegán / ?mindenmentes? / egészséges gofri recept következik, mert attól, hogy Levi nem ehet tejet és tojást még nem kell minden finomságról lemondani :-) Nekem nyilván amúgy sem, de neki sem :-) Csak ki kellett kísérletezni egy új receptet.

Általában jó nagy adagot sütök, és a maradékot kettesével befagyasztom. A fagyott gofrikat bedobom a pirítóba, és mintha csak pirítóst sütnék, kiolvasztom õket. Ez egyébként a hideg gofrik átmelegítésére és újra ropogósra varázsolására is remek módszer, csak a megfelelõ fokozat beállításra kell figyelni. Nyilván a fagyott gofrinak magasabb fokozat kell, mint a csak átmelegítésre váró szobahõmérsékletûnek. A megfelelõ fokozat pirítófüggõ, némelyiken van is direkt kiolvasztó program.

A recept nyilván mûködik finomliszttel is, akkor kevesebb folyadékra van szükség, és nyírfacukor helyett répa- vagy nádcukrot vagy akár folyékony édesítõszert is lehet használni.

Hozzávalók

  • 3 csésze teljeskiõrlésû liszt
  • 5 evõkanál chia mag
  • 3 evõkanál nyírfacukor
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 csésze szójajoghurt
  • 3 teáskanál vanília kivonat
  • 90 g / 1 dl olaj + kevés a sütéshez
  • 1 csésze szójatej

1 csésze = 2,4 dl

A lisztet, a chia magot, a nyírfacukrot és a szódabikarbónát egy tálba teszem és alaposan összekeverem.

Hozzáadom a többi hozzávalót és addig keverem, amíg éppen csak elkeveredik és 20 percig pihentetem a masszát, hogy a chia mag megszívja magát.

Ha szükséges, még egy kis szójatejet keverek a tésztába.

Elõmelegítem a gofrisütõt, és a használati utasításnak megfelelõen (idõ, tésztamennyiség, olajozás?) megsütöm. A kész gofrikat rácsra teszem hûlni, hogy ne puhítsa meg õket a saját gõzük. Ha szükséges, langyos sütõben, rácson, vagy a pirítóban átmelegítem õket.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2018/04/vegan-g...

sponsored links

Keres?s