Vegán fonott kalács
sponsored links
Minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Hozzávalók a tésztához:
350 g liszt
35 g porcukor
30 g olívaolaj
170-175 ml kézmeleg víz
1 csomag porélesztõ
1 kk. só
Hozzávalók a kenéshez:
2 tk. porcukor
2 tk. víz
A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, beleszórjuk az élesztõt, majd felöntjük a vízzel és hozzáadjuk az olajat. Tésztát gyúrunk belõle, majd cipóvá formázva tálba tesszük és lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
6 egyenlõ részre osztjuk a tésztát, melyeket egyforma hosszúságú hurkákra sodrunk és kalácsot fonunk belõle. (Itt található egy videó a fonás menetérõl, sajnos nekem sokadik szétszedés és összerakás után sem sikerült az elõírásoknak megfelelõen fonnom, remélem más ügyesebb lesz mint én.) A kenéshez a porcukrot kikeverjük a vízzel.
A kalácsot sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük a cukros vízzel és letakarva 10 percig pihentetjük, közben a sütõt elõmelegítjük 180-185 fokra. 15 percig sütjük a kalácsot, majd lekenjük ismét cukros vízzel és további 5 percig sütjük 180-185 fokon, majd rácsra téve hagyjuk kihûlni.
A kalács receptje innen származik.
A kalács receptje innen származik.