Vegán epres hajdinapalacsinta
sponsored links
A hajdinapalacsintára Vikinél találtam rá. Õ kísérletezget mostanában a hajdinaliszttel. Twitteren külföldi bloggerektõl is megtudtam, hogy szívesen használják ezt a lisztet diós-mogyorós íze és értékes beltartalma miatt. A hajdina rosttartalma más gabonákhoz képest igen magas, ezenkívül magnézium és kálcium tartalma is. Gazdag vasban, rézben, cinkben; cukorbetegek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Japánban hajdinalisztbõl búzaliszttel keverve készítik a híres soba tésztát. A hajdináról még többet itt olvashattok.
Tettem már palacsintába kókuszt, áfonyát, sütõtököt, banánt, de epret még sosem. Elképzeltem, hogy a palacsintákból majd kilátszódnak a piros eper szeletek. Végül belesüppedtek a tésztába, de itt-ott kikandikált egy-egy szeletke. Fantasztikus volt az illat a konyhában sütés közben. Vegán változatot készítettem, így nem került bele se tojás, se tejtermék. A sütõpor viszont nagyobb mennyiség a megszokottnál, hiszen valamire szükség volt, hogy megemelje ezeket az édes rózsaszínes palacsintákat.
Hozzávalók kb. 10 darabhoz:...