Vegán datolyás-kesudiós kuglóf
sponsored links
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes õrlésû liszt
15 ek. aranybarna nádcukor
1 csipet só
3 dkg puha kókuszzsír
1 citrom héja
-
1 tk. aranybarna nádcukor
1 csomag élesztõ
3,5 dl növényi tej
--
10 dkg datolya
10 dkg kesudió
Elkészítés:
TIPP: ne vágjuk fel melegen, mert akkor nem lesz szép a fotó :-) Ill. pékárut, kenyeret ne együnk melegen, langyosan. :-)
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes õrlésû liszt
15 ek. aranybarna nádcukor
1 csipet só
3 dkg puha kókuszzsír
1 citrom héja
-
1 tk. aranybarna nádcukor
1 csomag élesztõ
3,5 dl növényi tej
--
10 dkg datolya
10 dkg kesudió
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük, rászórjuk s cukrot, sót. A kókuszzsírt hozzákeverjük. Negyed liter növényi tejet megmelegítünk, és feloldjuk benne az élesztõt. Ezt a liszthez adjuk. Dagasztóval alaposan összedagasztjuk, közben annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz. Belereszeljük a citrom héját is. Meleg helyen hagyjuk állni 1 óra hosszat. A megkelt tésztába belekavarjuk az apróra vágott datolyát, és a szintén apróra tört kesudiót. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kuglófformába tesszük és még 30 percet pihentetjük.
TIPP: ne vágjuk fel melegen, mert akkor nem lesz szép a fotó :-) Ill. pékárut, kenyeret ne együnk melegen, langyosan. :-)