Vegán cukormentes banán-kókusz palacsinta vaníliás kókuszkrémmel

2011-07-28

sponsored links


Imádok vasárnap reggel palacsintát sütni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy 11 palacsinta recept van már a blogon. Az ötleteim pedig kifogyhatatlanok ilyen téren. Márciusban csináltam elõször vegán változatot. A tejet már korábban is lecseréltem kókusztejre vagy zabtejre, azonban a tojásokat nem hagytam el. A vegán mogyorós-vaníliás palacsinta azonban olyan jól sikerült, hogy azóta egyre többet kísérletezem tojás nélküli pufók palacsinták készítésével.

A mai még abban is különleges, hogy cukor és semmilyen egyéb édesítõ nem került bele. A palacsintát egyetlen banán édesíti, a kókuszkrémet pedig három szem datolya. Szóval inkább csak édeskés a palacsinta az öntettel és nem édes, viszont nagyon finom. A banán nagyon jó ízt és puhaságot ad neki, amit imádok. Aki édesebben szeretné elkészíteni, az tehet a kókuszkrémbe mézet vagy nádcukrot ízlés szerint. A krém receptjét a Green Kitchen Stories blogjáról vettem. Került bele fahéj és gyömbér is, így a konyhában mennyei illatok terjengtek vasárnap reggel.

Na jó, persze van a hagyományos magyar palacsinta, amit nem tudok elképzelni tojás és tej nélkül. Azt úgy is készítem és persze kicsit vastagabban, mint, amit a strandokon lehet kapni. :) Teszek bele  porcukrozott kakaót, feltekerem és nem tudom abbahagyni. A gyerekkoromra emlékeztet, amikor nyaranta a nagymamáimmal sütöttünk palacsintát.

Hozzávalók:
Palacsintához: ...


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2011/07/vegan-c...

sponsored links

Keres?s