Vegán csokis babgolyó
sponsored links
Igen babgolyó, mert bizony ezek az apróságok babból készültek, méghozzá apró vörös színû adzuki babból, ami a szójabab után a Japánok második legkedveltebb babfélesége. Található már egy energiagolyó a blogomon. Ezt is hívhatnám annak...nagyon finom. Az adzuki bab gazdag proteinekben, B1 és B2 vitaminban. Híres vas- és kalciumtartalmáról, továbbá magnézium és foszfor is található benne. Természetes inzulinszabályozó, koleszterincsökkentõ, vérnyomás-szabályozó tulajdonsága is ismert. A kelet-ázsiai konyha levest, pástétomot készít belõle, de édességeik töltelékeként is használják.
Hozzávalók:
1 bögre puhára fõtt adzuki bab (egy éjszakát vízben áztatni majd bõ vízben só nélkül 45-60 percig fõzni)
1,5 bögre pirított dió
1 laza bögre puha datolya (áztassuk vízbe ha nem elég puha)
fél bögre nyers kakaó vagy carobpor ...