Vegán amerikai palacsinta

2017-04-08

sponsored links

IMG_20170408_144330_450

Klasszikus szombati ?reggeli?: vegán amerikai palacsinta friss bogyós gyümölcsökkel, hogy jól induljon a hétvége és ellásson energiával a késõi ebédig. És még roppantul egészséges is.

Teljeskiõrlésû liszttel készül, cukor, tej- és tojásmentes. Tojás helyett chia mag van benne, úgyhogy szuper rostforrás.

Hozzávalók

  • 22 dkg teljeskiõrlésû tönkölybúzaliszt
  • 1 evõkanál nyírfacukor
  • 1 evõkanál sütõpor
  • 4 evõkanál olaj
  • 3 evõkanál chia mag
  • 4 dl rizstej (+ pár evõkanálnyi, ha túl sûrû a tészta)
  • a sütéshez kevés olaj
  • a tálaláshoz gyümölcs és juharszirup

A chia magot összekeverem a rizstejjel és félreteszem 5-10 percre, hogy a magok kicsit megduzzadjanak.

A lisztet összekeverem a sütõporral és a nyírfacukorral. Beleöntöm az olajat és a chia magos rizstejet és összekeverem. Egy két kisebb csomó maradhat benne, nem szabad túl sokat keverni. Ha nagyon sûrû a tészta, keverek még bele egy-két kanálnyi rizstejet.

Egy nagyobb tapadásmentes serpenyõt közepes lángon felmelegítek. Evõkanálnyi tésztát teszek a serpenyõbe, kicsit elsimítom, és addig sütöm, amikor buborékok jelennek meg benne és a teteje megszilárdult. Ekkor megfordítom, és a második oldalát kb. 1 perc alatt készre sütöm. Ha elég nagy a serpenyõ, egyszerre 3-4 palacsintát is lehet benne sütni.

A kész palacsintákat rácsra szedem, és friss gyümölccsel és juharsziruppal tálalom.

2-3 adag lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2017/04/vegan-a...

sponsored links

Keres?s