Vegán amerikai palacsinta
sponsored links
Klasszikus szombati ?reggeli?: vegán amerikai palacsinta friss bogyós gyümölcsökkel, hogy jól induljon a hétvége és ellásson energiával a késõi ebédig. És még roppantul egészséges is.
Teljeskiõrlésû liszttel készül, cukor, tej- és tojásmentes. Tojás helyett chia mag van benne, úgyhogy szuper rostforrás.
Hozzávalók
- 22 dkg teljeskiõrlésû tönkölybúzaliszt
- 1 evõkanál nyírfacukor
- 1 evõkanál sütõpor
- 4 evõkanál olaj
- 3 evõkanál chia mag
- 4 dl rizstej (+ pár evõkanálnyi, ha túl sûrû a tészta)
- a sütéshez kevés olaj
- a tálaláshoz gyümölcs és juharszirup
A chia magot összekeverem a rizstejjel és félreteszem 5-10 percre, hogy a magok kicsit megduzzadjanak.
A lisztet összekeverem a sütõporral és a nyírfacukorral. Beleöntöm az olajat és a chia magos rizstejet és összekeverem. Egy két kisebb csomó maradhat benne, nem szabad túl sokat keverni. Ha nagyon sûrû a tészta, keverek még bele egy-két kanálnyi rizstejet.
Egy nagyobb tapadásmentes serpenyõt közepes lángon felmelegítek. Evõkanálnyi tésztát teszek a serpenyõbe, kicsit elsimítom, és addig sütöm, amikor buborékok jelennek meg benne és a teteje megszilárdult. Ekkor megfordítom, és a második oldalát kb. 1 perc alatt készre sütöm. Ha elég nagy a serpenyõ, egyszerre 3-4 palacsintát is lehet benne sütni.
A kész palacsintákat rácsra szedem, és friss gyümölccsel és juharsziruppal tálalom.
2-3 adag lesz belõle.