Vegyi gyümileves (fõzés nélkül)
sponsored links
Az van, hogy leginkább egyszerûen szeretem a gyümölcslevest. Lehet, sõt érdemes kísérletezni, szoktam is. De nekem úgy ízlik a legjobban, amikor csak a gyümölcsök íze érezhetõ. Persze, persze, a gyümölcslevesekhez egyenesen csatolódik a fahéj, meg a szegfûszeg, de akkor is, nekem így a legkedvesebb. És mivel megérkezett az otromba hõn áhított nyári meleg is, gondolom, ömleni fognak a bármilyen hideg leves receptek. Na, nehogy már éppen én maradjak ki a buliból.
Nem elég, hogy vissza kellett cuccolni a Mátrából, még meleg is lett. Nem is volt kedvem a tûzhely mellett állni, inkább hideg, nyers (fõzés nélküli) gyümölcslevest csináltam. Egy kis turmixolás kellett csak, 10 perc alatt sûrû, krémes levesünk lett. Találtam a kamrapolcon egy zacskó nagyon egészséges fahéjas kukoricagolyót. Gluténmentes, nyírfacukros, azért ez már valami, nem? Ez lett a feltét. Elég jól ment a hideg, savanykás leveshez. Ropogott is és csak odakerült kicsit a régimódi fahéj is.
Tettem azért a levesbe keveset a szamóca ? rebarbara szirupból, amit nemrég fõztem. Ez elhagyható, vagy helyettesíthetõ bodzaszörppel. Ha nincs se szirup, se szörp, helyettesítõ vízzel is ez a mennyiség.
Elõkészítés: 5 perc
Összeállítás: nincs 5 perc
Hozzávalók (2 ? 3 fõre):
2 nagy marék cseresznye
1 nagy marék meggy
2 db sárgabarack
1 marék szamóca
1 kis doboz natúr joghurt
1 dl tejszín
fél dl szamóca ? reberbara szirup (elhagyható)
1 kis citrom felének a leve
néhány evõkanál méz (ízlés szerint)
csipet só
fahéjas kukoricagolyó
Megmostam a gyümölcsöket. Kimagoztam a meggyet, a cseresznyét és a sárgabarackot. A szamócákkal együtt minden hozzávalót beletettem egy magas falú lábasba. Botmixerrel turmixolni kezdtem. Mivel már nagyon éhesek voltunk, most tettem bele néhány jégkockát, hogy gyorsabban lehûljön. Ha van idõ, hûtõben pihenhet a leves. Ha pedig túl sûrû lenne a turmixolás után, kevés vízzel hígítható.
A fahájas kukoricagolyókat a tetejére szórtam és megettük. Ennyi.
A facebook-on is megtaláltok, itt.
Vegyigyümi
Vegyisali
Almás lepény, ahogy a nagymamám (nem) csinálta
Karamellizált fehér forró csoki
Nem elég, hogy vissza kellett cuccolni a Mátrából, még meleg is lett. Nem is volt kedvem a tûzhely mellett állni, inkább hideg, nyers (fõzés nélküli) gyümölcslevest csináltam. Egy kis turmixolás kellett csak, 10 perc alatt sûrû, krémes levesünk lett. Találtam a kamrapolcon egy zacskó nagyon egészséges fahéjas kukoricagolyót. Gluténmentes, nyírfacukros, azért ez már valami, nem? Ez lett a feltét. Elég jól ment a hideg, savanykás leveshez. Ropogott is és csak odakerült kicsit a régimódi fahéj is.
Tettem azért a levesbe keveset a szamóca ? rebarbara szirupból, amit nemrég fõztem. Ez elhagyható, vagy helyettesíthetõ bodzaszörppel. Ha nincs se szirup, se szörp, helyettesítõ vízzel is ez a mennyiség.
Elõkészítés: 5 perc
Összeállítás: nincs 5 perc
Hozzávalók (2 ? 3 fõre):
2 nagy marék cseresznye
1 nagy marék meggy
2 db sárgabarack
1 marék szamóca
1 kis doboz natúr joghurt
1 dl tejszín
fél dl szamóca ? reberbara szirup (elhagyható)
1 kis citrom felének a leve
néhány evõkanál méz (ízlés szerint)
csipet só
fahéjas kukoricagolyó
Megmostam a gyümölcsöket. Kimagoztam a meggyet, a cseresznyét és a sárgabarackot. A szamócákkal együtt minden hozzávalót beletettem egy magas falú lábasba. Botmixerrel turmixolni kezdtem. Mivel már nagyon éhesek voltunk, most tettem bele néhány jégkockát, hogy gyorsabban lehûljön. Ha van idõ, hûtõben pihenhet a leves. Ha pedig túl sûrû lenne a turmixolás után, kevés vízzel hígítható.
A fahájas kukoricagolyókat a tetejére szórtam és megettük. Ennyi.
A facebook-on is megtaláltok, itt.
Innen is szemezgethettek
Vegyigyümi
Vegyisali
Almás lepény, ahogy a nagymamám (nem) csinálta
Karamellizált fehér forró csoki