Vegyesgyümölcs-leves
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
3 alma, 4-5 õszibarack, 30 dkg cseresznye vagy meggy (lehet kompót is), 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 evõkanál vanília ízû pudingpor vagy liszt, 1 tasak vaníliás cukor, 2-4 evõkanál cukor, só, szegfûszeg, fahéj, kevés citromlé.
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, pár darabot, illetve szemet félreteszünk a dekorációhoz, a többit kockára vágjuk, a cseresznyét kimagozzuk. A cukrokat 3 dl vízzel felfõzzük, beletesszük a gyümölcsöt, csipet sóval fûszerezzük, hozzáadunk fahéjat és szegfûszeget. A pudingport a tejjel és a tejszínnel csomómentesre kavarjuk. A pudingos pépet a forrásban lévõ levesbe öntjük, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a citromlevet. A levest hûtõben kihûtjük, hidegen tálaljuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel dekorálhatjuk.